Oμοιοπαθητική και Εγκυμοσύνη: Έχετε σκεφτεί ότι υπάρχει λύση;



Σ' αυτήν την τόσο τρυφερή αλλά και διαφορετική περίοδο στην ζωή μιας γυναίκας υπάρχει υποστήριξη.

Με την Ομοιοπαθητική θεραπεία μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά και απολύτως φυσικά χωρίς καμία παρενέργεια ή αντένδειξη η διαδικασία για μια επιθυμητή εγκυμοσύνη, υπάρχει ουσιαστική βοήθεια από τις πρώτες ναυτίες μέχρι τις τυχόν απαιτήσεις κάθε εγκυμοσύνης.

Η Ομοιοπαθητική είναι εκεί σε όλες τις φυσιολογικές αλλαγές του γυναικείου σώματος σε αυτήν την ξεχωριστή φάση και με την κατάλληλη υποστήριξη προετοιμάζεται ομαλά η μητέρα και το έμβρυο για τον τοκετό.

Πέρα την ενίσχυση στα σωματικά συμπτώματα , στα ζητούμενα αυτής της περιόδου και η μεγαλύτερη δράση της Ομοιοπαθητικής θεραπείας είναι η βοήθεια σε ψυχονοητικό επίπεδο.

Όλες οι μητέρες χρειάζονται ουσιαστική φροντίδα ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη νέα φάση ζωής.

Πόσες μέλλουσες μητέρες έχουν άγχος σε όλη την εγκυμοσύνη, είναι κουρασμένες από την καθημερινότητα τους, αλλά είναι αρκετά φοβισμένες για την διαδικασία του τοκετού;

Όμως και το ίδιο το έμβρυο από την στιγμή της σύλληψης και του τοκετού επηρεάζεται σε όλη την φάση. Συνεχίζει και επηρεάζεται τόσο σαν βρέφος και σε όλη την εξέλιξη του για πολλά χρόνια ακόμα από την κατάσταση της μητέρας.


Αλλά ας μην ξεχνάμε και τα άλλα μέλη της οικογένειας.

Ο πατέρας και το/τα παιδιά καλούνται τόσο να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο αλλά και να υποδεχτούν την νέα πραγματικότητα.

Στην Ομοιοπαθητική θεραπευτική αντιμετωπίζεται κάθε άτομο ξεχωριστά.

Η θεραπεία εμβαθύνει στις προσωπικές ανησυχίες και υπάρχει θεραπευτική εξέλιξη τόσο ατομικά όσο και ως μέρος ενός συνόλου.


Μαργαρίτα Νομικού

5/9/2022