Οξεία φάση Στρεπτοκοκκικής φαρυγγοαμυγδαλίτιδας σε παιδί 8 ετών.





Η μητέρα με λεπτομέρεια κατέγραψε την θεραπευτική πορεία του παιδιού και με την άδεια της δημοσιεύεται το περιστατικό.
Προσωπικά στοιχεία ομοιοπαθητικά σκευάσματα και θεραπευτικές συμβουλές δεν αναφέρονται δημόσια.
Η θεραπευτική προσέγγιση έγινε μόνο με ομοιοπαθητική θεραπεία και σύμφωνα με τις ανάγκες του συγκεκριμένου οργανισμού.
Τα θεαματικά αποτελέσματα ήταν συνέπεια της καλής ισορροπίας του οργανισμού του παιδιού          που τους τελευταίους 18 μήνες ακολουθεί συστηματικά την ομοιοπαθητική θεραπευτική.                                            
Ο οργανισμός ενισχύθηκε από όλα τα θεραπευτικά επίπεδα.                                                 
Η συνεργασία με την μητέρα του παιδιού όπως πάντα ήταν καθοριστικής σημασίας.
Ευχαριστώ πολύ!

Αναφέρεται :
Δευτέρα 10/6 βράδυ (10.00 μ.μ.) ο Μ εμφανίζει πυρετό 38.                                                     Αρχίσαμε ομοιοπαθητικό σκεύασμα σύμφωνα με την ομοιοπαθητικό μας. Κοιμάται και ξυπνάει μετά από μία ώρα με κλάματα, με τρελό πονοκέφαλο όπως είπε και κάνει έναν εκρηκτικό εμετό και ξανακοιμάται....
 Την επόμενη ημέρα Τρίτη 11/6  το πρωί ο πυρετός κυμαίνεται μεταξύ 37,7 - 38.                          Τρώει ελαφριά, γιαούρτι και ένα ροδάκινο και αργότερα ξανακάνει εμετό. Λίγη αδυναμία και καθόλου όρεξη. Σταματάμε να τρώμε πια. Συνεχίζουμε ομοιοπαθητικό σκεύασμα.                         Μιλώ με μία φίλη στο τηλέφωνο, μου λέει δες το λαιμό του Μ με φακό μήπως είναι στρεπτόκοκκος και έτσι και έκανα. Δεν είχα ξαναδεί, όψη φράουλας.                                                                              Κλείνω ραντεβού στην  παιδίατρο την ίδια μέρα 8.30 το βράδυ λέγοντας και τις ανησυχίες μου.          Ταυτόχρονα το λέω και στην ομοιοπαθητικό μας πως είδα το λαιμό του Μ.               
Ξεκινάμε ομοιοπαθητικό σκεύασμα ανά μία ώρα, τονίζοντας η ομοιοπαθητικός ότι πιο πολύ μας νοιάζει ο λαιμός τώρα παρά ο πυρετός. Εγώ σταδιακά ξαναβλέπω το λαιμό, μέχρι που πηγαίνουμε στο ραντεβού μας με την παιδίατρο.                                                                  
                                 Διάγνωση Στρεπτοκοκκική φαρυγγοαμυγδαλίτιδα.
Τα λόγια της παιδιάτρου απογοητευτικά.
Να μην σκεφτώ να κάνω ομοιοπαθητική με τέτοιο άνθημα στρεπτόκοκκου σε όλο τον λαιμό που έχει επεκταθεί, να πάρω αντιβίωση και μιλώντας μου για τις συνέπειες αυτού του ύπουλου μικροβίου στον οργανισμό και για την μεταστρεπτοκοκκική σπειραματοεπινεφρίτιδα. Της εξηγώ ότι εγώ θα ξεκινήσω ομοιοπαθητικά όπως κάνω πάντα φυσικά και αφού είναι ένα ύπουλο μικρόβιο θα ήθελε να τον δει σε 2-3 μέρες να δει τι έχουμε καταφέρει με την ομοιοπαθητικό και αν δεν υπάρχει βελτίωση μου εξήγησε ότι πρέπει να πάρει αντιβίωση. Με αγχώνει. Φεύγω.
 Το ίδια βράδυ ο πυρετός εξαφανίζεται. Θερμοκρασία κάτω από 37. Καλό σημάδι λέω. Τα ομοιοπαθητικό σκευάσματα συνεχίζονται και αργά το βράδυ σταματάω αφού δεν έχουμε πια πυρετό. Ο πυρετός κράτησε μόνο ένα 24ωρο.

Το επόμενο πρωί Τετάρτη 12/6 η διάθεση του Μ είναι πολύ καλύτερη και η όρεξη του επίσης. Προσθέτουμε ομοιοπαθητικό σκεύασμα σε 200ch, γιατί μόνο αυτή την δυναμοποίηση βρίσκω στα φαρμακεία μας και παραγγέλνω από το εργαστήριο 1M, όπως μου είπε η ομοιοπαθητικός.
Βλέπω εκείνο το πρωί καλύτερα τον λαιμό με τον φακό, στο βάθος ο φάρυγγας του είναι γεμάτος από στρεπτόκοκκο που δεν τα κατάφερα να τον δω την προηγούμενη μέρα και παθαίνω σοκ. Παρατήρησα όμως ότι τα σημάδια του στρεπτόκοκκου στον ουρανίσκο, στην σταφυλή και στις αμυγδαλές ήταν βελτιωμένος.
Και τότε  εμφανίστηκε ένα μικρό σπυράκι άσπρο σε μία αμυγδαλή, ίσως πύον.
Από αυτή την μέρα προσθέτω και φυσικά πράγματα  κατά του στρεπτόκοκκου.

Το επόμενο πρωί (Πέμπτη 13/6) ,βλέπω τον λαιμό φανερά αλλαγμένο,  μόνο στο βάθος ο φάρυγγας παραμένει. Πέμπτη σήμερα και είμαι στρατιωτάκι τι δίνω και πότε το δίνω, δεν ξεχνώ τίποτα και ο Μ είναι σε  πολύ καλή διάθεση.                                                                                                                                          
Την επομένη Παρασκευή 14/6 βράδυ 9.00 μ.μ. μας βλέπει η παιδίατρος και παθαίνει σοκ. «Πώς έδιωξες τον στρεπτόκοκκο δεν μπορώ να καταλάβω, ποια είναι αυτή η ομοιοπαθητικός που σου τον εξαφάνισε μέσα σε 4 μέρες. Ούτε εξωτερικά έχει αδένες ούτε τίποτα μου είπε. Η αντιβίωση είναι σίγουρο ότι δεν θα τα είχε καταφέρει τόσο καλά σε 4 μέρες.»                                                                                                                                                        Την ρωτάω αν πρέπει να συνεχίσουμε την θεραπεία μας την ομοιοπαθητική φυσικά για λίγες μέρες ακόμη και μου είπε όχι από εμένα είναι όχι, δεν υπάρχει λόγος είναι πεντακάθαρος, ούτε χρειάζεται και strep test για επιβεβαίωση.                                                                                                               Συνεχίσαμε σύμφωνα με την ομοιοπαθητικό 2 μέρες ακόμη θεραπεία, όχι με όσες δόσεις όπως πριν και αυτό ήταν...
Είδαν το λαιμό και παιδίατρος στο νοσοκομείο όταν πήγαμε για άλλο λόγο και όταν είπαμε ότι είχε ο Μ στρεπτόκοκκο πριν 2 μέρες και το καταπολεμήσαμε μέσα σε 4 μέρες μόνο με ομοιοπαθητικά, ούτε αυτή η γιατρός το πίστευε. Η δικιά μου παιδίατρος σίγουρα ακόμη δεν μπορεί να το πιστέψει. Επειδή έβλεπα την πορεία του λαιμού του Μάριου καθημερινά από το πρώτο ομοιοπαθητικό σκεύασμα ήδη υπήρξε βελτίωση, πόσο μάλλον όταν συνεχίστηκε η θεραπεία και τα λοιπά γιατροσόφια.                     
 Και το όνομα αυτής της ομοιοπαθητικού που έκανε ό,τι καλύτερο για το παιδί μου και συνεχίζει να κάνει είναι...η Μαργαρίτα Νομικού!    Σ' ευχαριστώ!