Θεραπεία περίπτωσης πολύποδα στο ενδομήτριο







31/8/2018
Το θέμα μου είναι ότι από το Νοέμβρη του 2017 ανακάλυψα ότι έχω ένα μικρό πολύποδα στο ενδομήτριο 3 χιλιοστών. Ενώ είχα καλό κύκλο και χωρίς ιδιαίτερα θέματα, με κανονική ροή, ξαφνικά τον Νοέμβρη στα  μέσα του κύκλου είχα ροζ υγρά και φοβήθηκα πολύ, πριν ακόμα μάθω τι είναι. Έκτοτε έχει γίνει πιο έντονο όλο αυτό, βλέπω πιο συχνά ροζ υγρά και έγινε και πολύ έντονη η ροή, σε  σημείο να μην προλαβαίνω να αλλάζω τους τελευταίους δύο μήνες, μου δημιουργεί άγχος όλο αυτό, μην λερωθώ και όλα τα σχετικά, δεν έχω πόνους ευτυχώς.


Επίσης εδώ και δυο χρόνια περίπου έχω ανήσυχο ύπνο ,όπως να ξυπνάω 2 φορές σίγουρα, να πηγαίνω τουαλέτα, και στα μισά του κύκλου αυτό γίνεται πιο έντονο. Επίσης κούραση και υπνηλία με πιάνει μετά το φαγητό και μέχρι τις 5 το απόγευμα είμαι «χώμα». Δεν έχω διάθεση για επαφή.

Προβλήματα ιδιαίτερα δεν υπάρχουν, όπως με ρώταγε και ο γυναικολόγος και του απάντησα, το άγχος μου και η έννοια μου είναι τα παιδιά, και ειδικά όταν ξεκινάει το σχολείο,  το τι θα φάμε, να προλάβουμε το χρόνο, ότι δεν προλαβαίνω τίποτε για εμένα, δουλεύω το πρωί και μετά σπίτι για τα υπόλοιπα.


Σε γενικές γραμμές είμαι ήρεμη. Περνάνε τα πράγματα από το χέρι μου , θέλω να έχω τον έλεγχο.      Γενικά είμαι θετική, ψύχραιμη, καλοπροαίρετη. Είμαι πολύ τυπική, δεν μου αρέσει να με προσβάλλουν.Το άγχος μου είναι η καθημερινότητα. Ο θάνατος με τρομάζει γενικά θέλω να έχουμε υγεία και να είμαστε καλά.


23/9/2018
Επίσης να σου πω πως ότι η περίοδος μου είναι αυτή που ήξερα πάντα. Καμία σχέση με τις τελευταίες φορές. Τυχαίο; δε νομίζω. Έχω πάθει πλάκα. Απίστευτο. Και ακόμα δεν έχω τελειώσει , έχω άλλες 11 μέρες θεραπείας.

10/10/2018
Επίσης να σου πω ότι τελείωσα την θεραπεία, δεν έχω δει τίποτα ούτε λίγο ροζ όλο το μήνα, απίστευτο, περιμένω περίοδο γύρω στις 16 του μήνα, να δω πως θα πάει πάλι.
Α! ξεκίνησα γυμναστική 2 φορές την εβδομάδα..

22/10/2018
Επίσης μετά από 11 μήνες που η περίοδος ήταν στα χάλια της, όπως σου είχα πει, επιτέλους ήρθε στα κανονικά της.

16/5/2019
Πήγα χθες γυναικολόγο για τέστ Παπ, και πολύποδα δεν είδε, δεν υπάρχει τίποτα, γιούπι. Συμπτώματα δεν έχω από το Σεπτέμβρη που ξεκίνησα θεραπεία και από διάθεση για επαφή πετάω. Γενικά ένας πολύ καλός χειμώνας, ούτε καν αρρώστησα.

Το παραπάνω χρονικό αναφέρεται σε ένα μόνο κύκλο θεραπείας.
Η θεραπεία έγινε τον Σεπτέμβρη του 2018. Έκτοτε η κατάσταση είναι βελτιούμενη τόσο σε ψυχονοητικό επίπεδο αλλά τόσο και σε σωματικό.Η θεαματική βελτίωση ήταν αποτέλεσμα της μη περιπλεγμένης κατάστασης. Ο χρόνος  θεραπείας είναι πάντα συνυφασμένος με την χρονιότητα και την  πολυπλοκότητα της κατάστασης.
                                                                                                         Μαργαρίτα Νομικού 21/6/2019