Πότε να ξεκινήσω Ομοιοπαθητική θεραπεία; Ποια είναι η διαφορά της ουσιαστικής θεραπείας;

                    




Κάποιοι αυτοί αυτή τη περίοδο ξεκινούν να χαλαρώνουν
και άλλοι έχουν περισσότερο φόρτο εργασίας.
Ότι και αν συμβαίνει είναι σημαντικό να φροντίζουμε τον εαυτό μας ουσιαστικά. Φροντίδα είναι τόσο η διαχείριση της έντασης στις απαιτήσεις της καθημερινότητας όσο και η βαθιά γνώση του τρόπου που θα λειτουργεί θεραπευτικά για τον καθένα ώστε να μπορεί να παραμένει σε ισορροπία , χωρίς να εγγράφονται νέα θέματα συνεχώς.
Πολλές φορές μια θεραπεία ξεκινάει γιατί τα πράγματα φτάνουν στο μέγιστο σημείο και αυτό λειτουργεί σαν καμπανάκι για να δραστηριοποιηθεί κάποιος. Η θεραπεία θα στοχεύσει να διαχειριστεί την ένταση μαζί με όλο το παρελθόν. Σ αυτές τις περιπτώσεις η απαίτηση του θεραπευόμενου είναι η διαχείριση του συμπτώματος και όχι της αιτίας της διαταραχής, μια άλλη αντικατάσταση " depon" που κάλλιστα μπορεί να γίνει με την Ομοιοπαθητική αλλά το εύρος δράσης της θα είναι ελάχιστο συγκριτικά με τις δυνατότητες της.
Η καλύτερη στιγμή για θεραπεία όμως είναι όταν το άτομο αποφασίσει ότι θέλει συνολικά να δει τον εαυτό του και να αναπροσαρμόσει την καθημερινότητα του και τις ιδέες του σε μια υγιή και ποιοτική βάση. Αυτό μπορεί να συμβεί και σε στιγμές χαλάρωσης αλλά και σε στιγμές έντασης.
Ανάλογα με τα δεδομένα με το χρόνο που ο θεραπευτικός δρόμος απαιτεί θα υπάρξει θεραπεία και θεραπευτική αλλαγή και η Ομοιοπαθητική θεραπευτική θα έχει αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατόν.

Μαργαρίτα Νομικού
8/6/2021

                'Cause a little bit of summer's what the whole year's all about..