Ομοιοπαθητική θεραπεία : Ένα δυνατό ανοσοποιητικό είναι αποτέλεσμα ευεξίας

 


Ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα είναι ένα μεγάλο ζητούμενο κάθε χειμώνα και ειδικότερα στη χρονιά που διανύουμε.

Όμως πίσω από αυτό, βρίσκεται η ευρύτερη προσωπική ισορροπία και οι αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν. Διαφορετικά λειτουργεί ένας ήρεμος, καθαρός οργανισμός και διαφορετικά ένας οργανισμός ευπαθής και με ποικίλα θέματα.

Σε κάθε νέα "επίθεση" στον οργανισμό ,ο οργανισμός μπαίνει σε κατάσταση συναγερμού.
Αν έχει να διαχειριστεί μόνο την νέα κατάσταση θα το κάνει σε συντομότερο χρόνο αλλά και χωρίς να καταπονηθεί ο οργανισμός περισσότερο από όσο χρειάζεται.
Αν όμως έχει να διαχειριστεί πολλαπλά θέματα θα πρέπει να αφιερώσει χρόνο και ενέργεια για όλα.
Γι' αυτό το λόγο πολλές φορές μέσα στην θεραπεία παρατηρούμε ένα απλό κρύωμα να γίνεται σύνθετο και ειδικότερα στα παιδιά φαίνεται μετά να υπάρχει ένα αναπτυξιακό άλμα , μια αλλαγή σε θέματα συμπεριφοράς ή ανάπτυξης.

Το έδαφος στην ά-σθένεια ίσως περιγράφει με άλλα λόγια την έννοια του δυνατού ανοσοποιητικού συστήματος και της ευρύτερης ισορροπίας του ατόμου.
Η έννοια της Υγείας είναι κάτι παραπάνω από αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων και είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ουσία της Ευεξίας ,δηλαδή της καλής ψυχο-νοητικής και σωματικής κατάστασης.

Στην Ομοιοπαθητική κάθε σύμπτωμα είναι αποτέλεσμα μιας ευρύτερης κατάστασης και η ιδιοσυγκρασία του ατόμου είναι η κυρίαρχη αιτία των συμπτωμάτων και η ολιστική της προσέγγιση ενισχύει και πολλαπλασιάζει τα οφέλη των βασικών αρχών για μια καλή υγεία.
Οι βασικές αρχές για όλους είναι:
  • Εξισορρόπηση των στοιχείων που επηρεάζουν σε βαθύτερα επίπεδα τον οργανισμό όπως άγχος , θυμός , θλίψη , αγωνία, καταπίεση συναισθημάτων, ένταση, ανησυχία, φόβος, ψυχική και σωματική κούραση.
  • Ο καλός επαρκής ποιοτικός ύπνος.
  • Η βασική σωματική κίνηση έστω με ένα απλό περπάτημα.
  • Η ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε καλά ποιοτικές πρώτες ύλες ,με μειωμένη κατανάλωση υδατανθράκων, λιπαρών, γλουτένης , ζάχαρης, τυποποιημένων προϊόντων και διεγερτικών. Σε περιπτώσεις πιο εξειδικευμένων διατροφικών πλάνων καλό είναι να εφαρμόζεται σταδιακά και να ακολουθεί την φυσική ροή του οργανισμού του χωρίς να δημιουργείται καταπίεση στον οργανισμό. Οι διατροφικές συνήθειες είναι μακροπρόθεσμες αλλαγές και όχι εξαντλητικές ή ζημιογόνες δίαιτες. Είναι σημαντικό επίσης το τελευταίο γεύμα να γίνεται μέχρι την δύση του ηλίου.
  • Αποφυγή καπνίσματος.
  • Η σοφή χρήση και με γνώμονα το βέλτιστο καλό η χρήση των χημικών σκευασμάτων. Τα συμπληρώματα διατροφής ας είναι βιολογικά και σωστά επιλεγμένα για τις ανάγκες του ατόμου. Ένας οργανισμός που έχει μάθει να λειτουργεί συνεχώς με βοήθεια σε απλά αλλά και πιο σύνθετα θέματα , θα χρειάζεται συνεχώς βοήθεια. Κάθε φορά αυτό τείνει να συσσωρεύεται. Η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση έχει μακροπρόθεσμα οφέλη στον οργανισμό.
Κάθε άτομο ορίζει και καθορίζει τα παραπάνω σύμφωνα με τις ανάγκες του οργανισμού του αλλά και τις προτιμήσεις του. Το τι ταιριάζει στον καθένα σε μια συγκεκριμένη φάση μπορεί να είναι διαφορετικό και οι παράγοντες που απαιτούν εξισορρόπηση είναι διαφορετικοί ,για αυτό και σε κάθε ομοιοπαθητική προσέγγιση η θεραπεία προσαρμόζεται στις ατομικές δυνατότητες και ανάγκες.
Η Ομοιοπαθητική θεραπεία συνθέτει όλους τους παράγοντες και ενισχύει κάθε άτομο συνολικά από βαθύτερο σημείο και πολυεπίπεδα.
Ο τρόπος στην θεραπεία είναι πάντα ομαλός, φιλικός ,ουσιαστικός και φυσικός.
Δεν υπάρχουν απαγορεύσεις ή επίπονες διαδικασίες,
Το μόνο ζητούμενο είναι κάθε θεραπευτικό βήμα να οδηγεί μακροπρόθεσμα στο μέγιστο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα.

11/11/2020
Νομικού Μαργαρίτα