Ομοιοπαθητική και εγκυμοσύνη: Θεραπεία αιμορροΐδων





Η Ομοιοπαθητική σαν Ολιστική θεραπευτική μέθοδος λειτουργεί ευεργετικά ,εντελώς φυσικά και χωρίς καμία παρενέργεια σε όλες τις φάσεις μιας εγκυμοσύνης.
Υποστηρίζει αξιόλογα έγκυο και έμβρυο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλα τα επίπεδα.
Σε συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο όπως π.χ.σε άγχος , αλλαγές συναισθημάτων και σε σωματικό επίπεδο π.χ. σε αιμορροΐδες, πόνους μέσης, ενίσχυση ανοσοποιητικού, κρυώματα, κόπωση, ορμονικές αλλαγές.

Οτιδήποτε μπορεί να προκύψει σε αυτήν την ευαίσθητη περίοδο η ενίσχυση μέσω της Ομοιοπαθητικής μπορεί να επιφέρει σε σύντομο χρόνο το μέγιστο δυνατό του αποτελέσματος και να συνδράμει ουσιαστικά στην φάση του τοκετού και της λοχίας.

Πιο συγκεκριμένα η ύπαρξη αιμορροΐδων στην περίοδο της εγκυμοσύνης είναι συχνό φαινόμενο και δημιουργούνται λόγω των φυσικών μεταβολών που παρουσιάζονται.
Οι αλλαγές είναι:
*Η σημαντική αύξηση του μεγέθους και του βάρους της μήτρας για να αναπτυχθεί το έμβρυο.Τον πρώτο καιρό η πίεση δεν δημιουργεί συμπτώματα. Μετά από την 25η εβδομάδα της κύησης η πίεση που ασκείται στην κάτω κοίλη φλέβα αυξάνεται σημαντικά.
*Οι ορμονικές αλλαγές, με την πιο σημαντική από αυτές είναι η αύξηση της προγεστερόνης, με αποτέλεσμα το τοίχωμα των φλεβών να γίνεται λεπτότερο,ελαστικότερο και να διατείνεται ευκολότερα. Επίσης,η προγεστερόνη προκαλεί μείωση της γαστρεντερικής κινητικότητας με την ροή του εντερικού περιεχομένου να γίνεται πιο αργή.Το γεγονός αυτό μπορεί να ευνοήσει την εμφάνιση δυσκοιλιότητας στην έγκυο, η οποία αποτελεί πρόσθετη αιτία στην ύπαρξη των αιμορροΐδων.
* Η λήψη συμπληρωμάτων που περιέχουν σίδηρο επιδεινώνει την ήδη εγκατεστημένη δυσκοιλιότητα και τη διόγκωση των αιμορροΐδων. Κατά την εγκυμοσύνη, η γυναίκα παρουσιάζει δυσκοιλιότητα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με άλλες φάσεις της ζωής της.

Τα συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσουν οι αιμορροΐδες στην εγκυμοσύνη μπορεί να είναι από πολύ ήπια έως πολύ ενοχλητικά για την εγκυμονούσα.

Αιμορραγία από τον πρωκτό
Πόνος κατά τη διαδικασία της κένωσης
Δυσκολία στην κένωση
Φαγούρα στον πρωκτό
Αίσθημα καύσου στην περιοχή του πρωκτού
Πρήξιμο των αιμορροΐδων
Δυσκολία στο κάθισμα.


Tα παραπάνω μηνύματα είναι αποσπάσματα επικοινωνίας λόγω ύπαρξης αιμορροΐδων.
Η άμεση βελτίωση είναι αποτέλεσμα ενός ενισχυμένου συνολικά οργανισμού στο βέλτιστο επίπεδο και
της άψογης συνεργασίας που έχει λειτουργήσει θεραπευτικά σε πολλαπλά επίπεδα.

Μαργαρίτα Νομικού
11/7/2020