Περίπτωση στρεπτοκοκκικής αμυγδαλίτιδας σε παιδί 3 ετών



Κορίτσι 3 ετών 
Η μητέρα αναφέρει: "Την Κυριακή το μεσημέρι ανέβασε λίγο πυρετό, το απόγευμα ήταν οκ και μετά το βράδυ ανέβηκε ξανά. Τη Δευτέρα όλη μέρα πυρετό, γύρω στο 38,5 και το βράδυ ανέβηκε πάνω από 39,5. Την Τρίτη η διάγνωση στην παιδίατρο και στις αιματολογικές ήταν στρεπτοκοκκική αμυγδαλίτιδα. Ξεκινήσαμε ομοιοπαθητική θεραπεία αργά το μεσημέρι της Τρίτης. 

Το βράδυ ο πυρετός έφτασε μέχρι 40, η μικρή ήταν ανήσυχη κ μέχρι τις 2 τα μεσάνυχτα ξυπνούσε ανά μία ώρα ή και συχνότερα γκρινιάζοντας και χτυπώντας χέρια πόδια και φωνάζοντας "όχι..όχι.." η συμπεριφορά ήταν έντονα tandrums. Μετά από αυτά τα ξεσπάσματα ο πυρετός έπεσε και κοιμήθηκε ήρεμη. Την επόμενη ημέρα είχε λίγα δέκατα τα οποία εξαφανίστηκαν μετά το μεσημέρι. 
Η κλινική εικόνα μέσα σε ένα 24ωρο είχε τρομερή διαφορά με εμφανή σημάδια βελτίωσης!
 Πριν δυο χρόνια που ξεκινήσαμε όμοιο δεν πίστευα ότι θα έβλεπα τέτοια αποτελέσματα.. Ευχαριστούμε θερμά! Για εμάς η αποφυγή αντιβίωσης και κάθε άλλου χημικού φαρμάκου με τόσο άμεσα σημάδια βελτίωσης είναι πολύ σημαντική για εμάς! "


Θεραπευτικό σχόλιο:
Το μικρό κορίτσι έχει περάσει και ξεπεράσει πολλές οξείες φάσεις σε αυτά τα δύο χρόνια συνεργασίας.Κάθε φορά και σε κάθε βήμα τα συμπτώματα συνταιριάζονται από Ομοιοπαθητική σκοπιά και το ανοσοποιητικό σύστημα γίνεται δυνατότερο με το άτομο συνολικά πιο ισορροπημένο.

Μαργαρίτα Νομικού
19/11/2019